söndag 1 maj 2016

Osoboko

Marianns Osoboko
underbar lammgryta

1 kg lammkött, av nacke eller lägg.
1 medelstor morot
1 medelstor lök
Ev 2 klyftor vitlök
En kvist timjan eller lite torkad timjan
1 burk krossade tomater (400g)
1 dl vitt vin ungefär
Vatten, Salt, Peppar
Ett stort knippe finhackad persilja att strö över till sist.

Tärna lök och morötter och ev vitlök i små tärningar. Bryn lätt. Dela köttet i 2-3 cm skivor. Vänd dem i mjöl, salta och peppra. Bryn köttet i stekjärnet och lägg det sedan över i grytan med lök och morötter. Häll över krossade tomater. Häll i vatten och vin så att det precis täcker köttet. Ha i timjan. Rör bara försiktigt i grytan så att lök och morötter ligger kvar vid botten. Låt koka upp emot 1 ½ timme. Smaka av. Servera med hackad persilja.